Republikové finále ČASPV 2016

16.05.2016 20:57

NAŠE DĚVČATA SE POŘÁD DRŽÍ NA VRCHOLNÍCH PŘÍČKÁCH V SOUTĚŽI!!

 

V sobotu 14.5.2016 jsme opět měly možnost srovnat naše síly v závodu ČASPV ve sportovní gymnastice se soupeřkami z celé ČR. 

A děvčata svými výkony posunula pomyslnou příčku úspěšnosti ještě o trošičku výš :-)

MÁME I TOHOTO ROKU PŘEBORNICE ČESKÉ REPUBLIKY v soutěži jednotlivců a to ve dvou kategoriích. V kategorii Starší žákyně III se jí stala NIKOLA a v kategorii Mladší žákyně I si svůj titul z minulého roku nenechala vzít NATÁLKA a opět kraluje republice ve své kategorii :-)

Zároveň máme v soutěži družstev rovnou šest PŘEBORNIC ČESKÉ REPUBLIKY V SOUTĚŽI DRUŽSTEV a to:

družstvo v kategorii Mladší žákyně I ve složení NATÁLIE, DOMINIKA a ROZÁLIE

a

družstvo v kategorii Starší žákyně III ve složení NIKOLA, SOPHIA a KÁJA.

 

Mladší žákyně I:

Děvčata se na závod těšila a nějakou nervozitu na nich ani nebylo poznat. Jako správný tým si děvčata držela palečky a fandila si navzájem. 

Závod zahájila DOMINIKA přeskokem a kdyby ji nepozlobila hrazda, mohla si vystoupnout i na nějaký ten stupínek na bedně při vyhlašování jednotlivců, protože ji od 3.místa dělila jenom  desetinka bodu (když zvážíme, že závod se zahajuje ze 40 bodů, tak 0,1 bodu je vskutku drobný mezikmih, nebo 1 malý nežádoucí pohyb). Ale tohle je sport a bohyně Niké se tentokrát rozhodla jinak a Dominička se zastavila na tak nepopulárním 4. místě :-)

Dominika ale udělala za poslední rok a půl velký pokrok a pořád nám gymnasticky roste :-)

Zabojovala a velice mile svoji trenérku překvapila, (i když ona v ní stejně věřila:-)), ROZÁLIE, která na takto velkém závodu byla s námi poprvé a navzdory tomuto handicapu nováčka se umístila na skvělém 8. místě v konkurenci 52 závodnic!

NATÁLIE si šla s přehledem a v klidu, co bylo natrénováno na tento závod, a k titulu PŘEBORNICE ČESKÉ REPUBLIKY VE SPORTOVNÍ GYMNASTICE za rok 2015 si může rovnou připsat i rok 2016 :-) :-) :-)

Výbornými a vyrovnanými výkony všech členek družstva vyhrály v soutěži družstev o téměř 3 body od družstva na 2. místě. Celkem v této kategorii soutěžilo 16 družstev.

Všechna tři děvčata postupují od ledna 2017 do vyšší kategorie a už se moc těší na těžší prvky, které již pilně nacvičují. 

 

Mladší žákyně II:

Z důvodu zranění Adély při přípravě na krajské závody jsme nemohli složit družstvo, a protože KATEŘINA svou kategorii na kraji vyhrála, společně s oddílem z Paskova a Frýdku Místku jsme složili družstvo na republikové finále. Kačka předvedla moc hezké výkony a podařilo se ji umístit na 2. místě v soutěži jednotlivců a jako družstvo se děvčata umístila na 3. místě z celkového počtu 18 závodních družstev. Kačka od ledna 2017 postupuje do vyšší kategorie Starších žákyň III.

 

Starší žákyně III.

Tohle je prozatím naše nejstarší kategorie, ale příští rok děvčata ročníku 2003 postoupí do vyšší kategorie Starších žákyň IV.

Zde jsme měli v soutěži dvě družstva:

„A“ ve složení Kája, Nikola a Sophia a družstvo „B“, kde se k našim děvčatům Johaně a Nellii připojila Kája z Frýdku Místku.

Naše děvčata z „Áčka“ jsou zkušenými závodnicemi a premiéru na nejvyšším republikovém stupínku si u nás jako třetí v pořadí vyzkoušela NIKOLA a stala se tak PŘEBORNICÍ ČR VE SPORTOVNÍ GYMNASTICE pro rok 2016.

SOPHIA hned za ní se ztrátou 0,05 bodu obsadila 3.místo (dvě první závodnice měly stejný počet bodů a druhé místo se proto neobsazovalo) a KÁJA se umístila na 14. místě z celkového počtu 52 závodnic v této kategorii. Jako družstvo se svými vyrovnanými výkony umístily na stupni nejvyšším a stejně jako nejmladší děvčátka se staly PŘEBORNICEMI ČR V SOUTĚŽI DRUŽSTEV. A stejně jako jejich malé kamarádky v nejmladší kategorii jako družstvo vyhrály s vysokým náskokem před družstvem na 2. místě o téměř 3 body.

Holky z družstva B se umístlily následovně: KAROLÍNA 16.místo, NELLIE 25.místo a hned za ní JOHČA na 27.místě z celkového počtu 52 závodnic. Jako družstvo se umístily na 8.místě z celkového počtu 15ti závodících družstev.

 

VŠEM NAŠIM GYMNASTKÁM BLAHOPŘEJEME A DĚKUJEME ZA SKVĚLOU REPREZENTACI NAŠEHO ODDÍLU, MĚSTA A KRAJE.

 

Kromě výše napsaného opět probíhala SOUTĚŽ KRAJŮ, kdy se sčítávají výsledky jednotlivých závodníků svých krajů. Moravskoslezským gymnastickým týmům z Oder,Frýdku-Místku, Paskova a dvou oddílů kluků z Havířova se podařil HATTRICK a již po 3.rok se velký putovní pohár ČASPV vrací na Moravu. V roku 2013 jsme jej převzali od Ústeckého kraje a zatím 3 krát donesli zpátky za Republikové finále jenom ukázat :-)  

Tento putovní pohár budete mít opět možnost vidět na již 5.ročníku Oderského poháru ve sportovní gymnastice, který se uskuteční v prosinci tohoto roku.

 

VŠEM GYMNASTKÁM A GYMNASTŮM MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE BLAHOPŘEJEME ZA SKVĚLÉ VÝKONY A BEZVADNOU REPREZENTACI NAŠEHO KRAJE A SVÝCH ODDÍLŮ.      

 

Fotky a videa ze závodu najdete v sekcích „Fotogalerie“ a „Videogalerie“.