4.ročník Oderského poháru ve sportovní gymnastice

16.12.2015 15:58

V sobotu 12.12.2015 se uskutečnil již 4.ročník Oderského poháru. Perfektní organizační příprava pod vedením Mgr. Lenky Rudolfové zajistila, že závod proběhl hladce a v příjemné atmosféře. Na závod přijely tyto oddíly: SG Krnov, TJ Paskov, TJ Opava Kateřinky, SG Václavovice, SG T. Havířov a Asterix Havířov.

Z celkově přihlášených 105ti dětí si kvůli nemocem nakonec odzávodilo celkem 82 dětí: 39 děvčat v kategorii Mladší žákyně I a 12 kluků v kategorii Mladší žáci I, 10 děvčat v kategorii Mladší žákyně II a 9 kluků v kategorii Mladší žáci II, 8 děvčat v kategorii Starší žákyně III a 3 kluci v kategorii Starší žáci III, v kategorii Starší žákyně IV si odzávodila jedna závodnice. Soutěž byla ještě pro kluky rozdělena na kategorii závodníků v České asociaci sportu pro všechny a Českou gymnastickou federaci.

 

Opět jsme měli tu čest a mohli jsme našim milým divákům představit velký putovní pohár ČASPV, který naše děvčata společně s gymnasty z moravskoslezských gymnastických oddílů SG Frýdek-Místek, TJ Paskov a Asterix Havířov získali pro rok 2015 na Republikovém finále ve sportovní gymnastice v Doubí u Třeboně za nejvyšší bodový součet ve všech kategoriích za jednotlivé kraje (a tím mimo jiné taky obhájili tento titul z roku 2014).

 

Pravidelně nejzastoupenější kategorii každých závodů – kategorii Mladších žákyň I s přehledem vyhrála naše republiková přebornice roku 2015 Natálie. Hned za ní se drželi její týmové kolegyně a to v pořadí: stříbrná Dominika, bronzová Adéla a 4.místo obsadila Rozálie. Jsou to závodnice, které již mají nějaký ten závod za sebou (jejich úspěchy najdete v sekci „naše gymnastky“).

Pro ostatní naše nejmladší děvčátka z kategorie Mladší žákyně I (r. 2006 a mladší) to byli teprve druhé závody a pro některé z nich to byla úplně nová životní zkušenost.

Do závodu šli Eliška (19.místo) a Daniela (21.místo) s novými těžšími prvky a sestavami a to patří mezi naše úplně nejmladší děvčátka (r.2009)!

Další naše závodnice Kaylin vybojovala 7.místo, Martina 16.místo a Kristýna 19.místo.

Úplnou premiéru pak mala děvčata Aneta (8.místo), Anežka (11.místo), Viktorie (14.místo), Štěpánka (15.místo), Lucie (24.místo), Nikola (31.místo).

 

V kategorii Mladších žákyň II (r.2004-2005) nás reprezentovala tři děvčata: Nellie (1.místo), Pavla (2.místo) a Kateřina (4.místo).

 

V kategorii Starší žákyně III (r.2002-2003) za náš oddíl závodila čtyři děvčata, kdy tuto kategorii vyhrála naše republiková přebornice roku 2015 Sophia a za ní bodovali: stříbrná Marie, bronzová Kája a na 4. místě Nikola.

 

VŠEM DĚVČATŮM ZA HEZKÉ VÝSLEDKY MOC BLAHOPŘEJEME!

 

Johana a Kristýna, které ze zdravotních důvodů nemohly závodit, nám udělaly roztomilou předvánoční atmosféru jako představitelky něžného anděla a jeho neposedného čertíka. Byly jste roztomilé, holky!

Již od rána u bufetu voněly koláčky a zákusky ochotných maminek našich gymnastek, kterým za ně moc moc děkujeme!

Účastníkům závodu jsme mohli předat vánoční dekorace, které jako každý rok vytvořila šikovná paní Alena Lustigová a věnovala je dětem, rozhodčím i hostům. Rovněž perníky upečené trenérkou Ivetou a nazdobené paní a panem Vavrošovými udělali našim závodníkům velkou radost.

Chtěli bychom poděkovat taky rodičům, kteří nám pomáhali s dovezením, rozložením, složením a odvezením nářadí a dle svých pracovních možností přišli a pomohli v pátek a/nebo sobotu. Moc si vaší pomoci a angažovanosti vážíme!

Ďěkujeme panu Beňovi, bývalému úspěšnému gymnastovi, který namaloval a daroval obraz gymnastce s nejvyšším bodovým ohodnocením (Natálie) a taky firmě Wildskin za milou věcnou cenu – pásky pro oceněná děvčata.

Samozřejmě nesmíme zapomenout na ty, bez kterých finanční pomoci by tato soutěž nemohla vzniknout v takovém obsahu, jakou se nám povedlo zrealizovat – Moravskoslezský kraj projekt Oderský pohár ve SG finančně podpořil z dotačního programu rozvoje sportu v moravskoslezském kraji pro rok 2015 a TJ Odry, která nás rovněž jako město Odry podporuje i celoročně a aktivně nám pomáhá rozvíjet gymnastickou aktivitu v našem městě a umožňuje úspěšné reprezentování našeho města v celorepublikovém rozsahu.

Pevně věříme, že se všem gymnastkám a gymnastům u nás líbilo a za rok přijedou změřit svoje síly v tomto nádherném sportu opět k nám do Oder na již jubilejní 5.ročník Oderského poháru ve sportovní gymnastice dne 10.12.2016.

První sérii fotek najdete v sekci „fotogalerie“, další budou následovat.

Výsledkou listinu najdete v sekci "výsledky".