Republiková soutěž ČASPV ve sportovní gymnastice v Doubí u Třeboně 2013

22.05.2013 19:45

Ve dnech 18.- 19. 5. 2013 se ve Sportcentru České asociace Sport pro všechny Doubí u Třeboně uskutečnila republiková soutěž ve sportovní gymnastice.

Toto tělovýchovné zařízení přivítalo přes 280 gymnastek a gymnastů z 11 krajů, přes 30 kvalifikovaných rozhodčích, pořadatele z komise VG, vedení MR a další organizátory.

Celkem se na průběhu soutěže podílelo přes 360 osob pod vedením Mgr. Jitky Rosenbaumové, ředitelky soutěže. Jedinečnou atmosféru zahájení závodů umocnilo zaspívání státní hymny operní zpěvačkou a pocit jedinečnosti se neztrácel počas celých závodů, podporovaný bezvadnou a profesionální organizací, kvalifikovanými rozhodčími, kvalitním nářadím a mimo jiné i vylepšeným informačním systémem použitím světelných tabulí u každého panelu rozhodčích.

Konkurence byla tohoto roku ještě větší než v roce minulém, ve skupině Mladší žákyně I.(ročník 2004 a mladší) závodilo 50 nejlepších gymnastek. Naše 2 gymnastky, které závodily v této kategorii jako jednotlivci obsadily tyto místa: Kiki 12. a Nellie 16. Byly to jejich první republikové závody a svými výsledky a umístěním se slušně zapsaly do statistiky republikových výsledků.

Ve skupině Mladší žákyně II.(ročník 2003-2002) byla konkurence ještě větší, celkem v této kategorii závodilo 60 nejlepších gymnastek.    

Naše gymnastiky ve složení Karolína, Sophia a Pavla, které do této vyšší kategorie postoupily v tomto roce, obhájily v soutěži družstev skvělý úspěch z minulého roku, kdy v kategorii Mladší žákyně I. obsadili druhé místo ve 3-členných družstvech a letos obsadily opět 2.místo, ale již ve vyšší kategorii. Karolíně sa navíc podařilo obhájit fantastické 3.místo v hodnocení jednotlivců a k bronzové medaile z roku 2012 za kategorii Mladší žákyně I. ji přibudla další za kategorii Mladší žákyně II.!

Stala se 3. nejúspěšnější gymnastkou ve své kategorii a svým výsledkem opět 2.vícemistryní ČR ve sportovní gymnastice v kategorii Mladší žákyně II. v soutěži jednotlivců za rok 2013. 

Všem našim gymnastkám blahopřejeme!!

Výsledky najdete v sekci "výsledky".