Gymnastické soustředění 2016 - den 1.

08.08.2016 21:14

První den gymnastického soustředění byl v duchu nadšení z opětovného shledání. Neuběhla však ani hodina a už jsme měli všichni pocit, že jsme snad žádnou prázdninovou pauzu ani neměli a hladce jsme vklouzli do tréningové samozřejmosti. Hned na úvod jsme dětem připravili překážkovou dráhu, kde se děvčata skvěle zahřála a ještě se u toho moc dobře pobavila. Pak následovala poprázdninová zpevňovací a flexibilitní prověrka všech cvičebných skupin, která trvala až do obědních hodin. 

Jako každý rok i tento děvčata během celého soustředění provází odpolední úkolovo-soutěžný plán, kdy procházejí jednotlivými soutěžnými disciplínami a měří se jim dosažené hodnoty. Na konci soustředění proběhne vyhodnocení všech disciplín, které v rámci kondiční přípravy absolvují.

Protože na dnes byl hlášen nejteplejší den celého týdne, začali jsme plaveckou disciplínou. A dobře jsme udělali. Voda holkám v dnešním horku bezvadně sadla a děvčata si to užila náramně ;-) Po rozplavbách a splnění plavecké disciplíny (a samozřejmě i volné zabavě) jsme se přesunuli na fotbalový stadión a po strečingové rozcvičce měla děvčata závod v běhu s hromadným startem kolem stadionu. 2.běžecké kolo bylo dobrovolné a kde měl chuť si dát ještě jedno nepovinné kolečko, šel do toho ;-) Po přesunu do areálu školy jsme si ještě potrénovali kotníky zábavnou formou her a .....bylo 16 hodin a první den nám uběhl ani nevíme jak...   

Fotky z 1.dne najdete v sekci "Fotogalerie - nová"