Gymnastické soustředění 2022

05.08.2022 00:00

V 31. týdnu 2022 proběhlo tak jako každý rok gymnastické denní soustředění. Dopoledne probíhal klasický 3 hodinový trénink, odpoledne následoval kondiční sportovní program.

1.8. - po dopoledním tréninku a poledním klidu jsme si vyšláply na Veselskou rozhlednu. Počasí nám moc nepřálo...chvíli slunko, zataženo, déšť a pak        znovu slunko. Všechny to ale zvládly bez potíží. Jsou přece gymnastky, žádné třasořitky! Pro zkrácení chvíle cestou do kopce a zpět se hrály "nálety" - běhací a maskovací hry.

2.8. -  po dopoledním cvičení a odpočinku byl na programu CYKLOTOUR. Rok od roku zkracujeme délku tratě, protože věkové rozdíly děvčat v oddíle se nám stále zvětšují a máme mezi sebou i malá děvčátka, která to s námi na kole zkouší poprvé. Letos jsme to vyřešili dělením do dvou skupin. Jedna jela až na Mariaskálu, druhá do Jakubčovic. Ale i v Jakubčovicích na hřišti bylo o zábavu postaráno a malým gymnastkám vůbec nevadilo, že nejely dále společně se staršími dívkami.

3.8. -  letní vedro nás vyhnalo po dopoledním tréninku k vodě. Koupaliště bylo ku podivu poloprázdné a hlídání lachtanů, tuleňů, štik a kačenek ve vodě nebylo tak stresující. A tak se naše gymnastky vyblbly nejen ve vodě, ale i na tobogánu a ještě k tomu všemu následovala  šmoulí zmrzlina jako studená sladká tečka 3. dne soustředění. 

4.8. -  ve čtvrtek odpoledne bylo v plánu cestovat autobusem na Pohoř a pak pěšky k Pohořské rozhledně a od rozhledny pěšky zpět až do Oder. Řidič autobusu ale náš plán překazil. Před očima nám z nepochopitelných důvodů ujel. Vydaly jsme se tedy pěšky kolem kukuřičného pole a výběhu pro domácí zvířata do stínu stromů nad ostravkou chatu. I tento den jsme soustředění ukončily zmrzlinovým občerstvením - každá podle své chuti..

5.8. - poslední den soustředění - dopoledne ticho v tělocvičně a apatie k pohybu, únava je znát na všech gymnastkách. I přes úmorné vedro a únavu ještě každá ze sebe vyždímá maximum. Po tréninku,  poledním odpočinku a odpolední zmrzlnině se opět všechny vrací do tělocvičny k závěrečnému hodnocené celého soustředěni. Únava najednou zmizela, jsou plné elánu a do tělocvičny se dostávají dokonce oknem...

 

Fotky ze soustředění 2022 najdete v sekci "Fotogalerie".