Gymnastický kemp VG ČGF_Prostějov_2017

18.09.2017 22:17

Minulý víkend (15.-17.9.2017) jsme se s vybranou skupinou děvčat zúčastnily gymnastického kempu organizovaného komisí VG ČGF. 

Již po příchodu do Prostějovské tělocvičny v pátek večer si naše děvčata vyzkoušela všechna nářadí, poprvé v životě cvičila na ženských bradlech, nebo si premiérově skočila přemet přes přeskokový stůl, či zkoušela vruty do molitanové jámy. Nadšení zavládlo i po cvičení na pružné podlaze, protože přechod z tvrdého reuther podlahového pásu na moderní čtverec byl hodně znát.

První fáze dvoufázového sobotního tréninku začala ráno v 9 hodin hromadní rozcvičkou a přechodem mezi cvičebními stanovištěmi končila v 13:20.  Během každé tréninkové fáze se jednotlivé družstva vystřídala na šesti stanovištích – akrobacie, kladina, airtrack, bradla, balet a trampolína. Na každém stanovišti byl kompetentní a zkušený trenér.

Tým kvalifikovaných odborníků ve složení Renata Řehořová (trenérka s dlouholetou praxí a mezinárodní rozhodčí ve sportovní gymnastice a teamgymu), Veronika Lukášová (prostějovská trenérka našich reprezentantů a rozhodčí), Jana Všetečková (zkušená trenérka a mezinárodní rozhodčí z oddílu VOKD Poruba), Miloslav Musil (prostějovský trenér našich reprezentantů a náš národní rozhodčí) a všichni tři Komrskovy - Jana Komrsková - naše úspěšná reprezentantka, závodnice dvou olympiád (LOH Sydney 2000, LOH Atény 2004), úspěšná účastnice evropských a světových pohárů a mistrovství, která se po skončení sportovní kariéry ke gymnastice vrátila jako komentátorka z letní olympiády z Ria 2016. Janka pochází z gymnastické rodiny a trénovali ji jak její matka Zdena Komrsková-Dorňáková (rovněž naše reprezentantka ve sportovní gymnastice a účastnice olympiády v Mnichově 1972) tak otec Jan Komrska (bývalý vedoucí trenér státní gymnastické reprezentace). A všechny tyto skvělé odborníky jsme měli možnost poznat osobně a pod jejich dohledem absolvovat různé průpravy a konzultovat s nimi naše potřeby a specifikovat požadavky.

Po sobotním obědě pokračoval trénink odpoledním blokem od 15:15 do 19:15. Únava na dětech byla někdy znát, ale nikdo se nechtěl zastavit, všichni chtěli zkusit ještě to, či ono. V neděli jsme pokračovali ranním blokem stejně jako v sobotu a po obědě jsme se plný dojmů a nových zkušeností s novými kamarády rozloučily.

Kempu se zúčastnilo přes 60 chlapců a děvčat a kromě nás taky z oddílů z Vítkovic, Znojma, Prahy, Šumperku, Frenštátu pod Radhoštěm, Poruby, Považské Bystrice (SR), Václavovic, Rožnova pod Radhoštěm, Uherského Ostrohu, Pardubic, Chotěboři, Čakovic a Frýdku Místku.

Myšlenku a podnět k realizování gymnastických kempů pro děti pořádanou komisí VG ČGF dal člen komise VG ČGF, zástupce ČASPV Miroslav Zítko, který rovněž prosadil příspěvek na pronájem haly z rozpočtu komise VG ČGF a jemuž chceme touto cestou poděkovat za iniciativu, která má smysl a pomůže jak nám trenérům v našem dobrovolném úsilí, tak dětem věnujícím nemalý podíl svého volného času cvičením v tělocvičně.    

Poděkování patří všem lektorům za jejich trpělivost, ochotu a snahu podělit se o své zkušenosti a cenné rady, a organizačnímu štábu včetně Michala Šotoly (administrace akce), a Josefa Bučka (předseda komise VG ČGF).

Fotky a videa najdete v sekci „Fotogalerie – nová“

Ješte jeden odkaz: podívejte se v článku na vybrané sportovní výkony a dokument České televice o Janě Komrskové, spontánní a sympatické gymnastce:

www.svetgymnastiky.cz/jana-komrskova-bude-komentovat-deni-v-riu-pro-ceskou-televizi/#more-3744