Krajské finále AŠSK v Ostravě 28.3.2018

30.03.2018 09:56

Ve středu 28.3. jsme se zúčastnily závodu pod záštitou Asociace školních sportovních klubů, kde mezi sebou závodí vítězné školy z okresních kol. Závodily jsme ve třech kategoriích (I, II a IV). Konkurence byla silná, naše děvčata se v této soutěži potkávají se závodnicemi registrovanými v České gymanstické federaci a můžou si zde porovnat výkonnost svou a registrovaných závodnic. 

V kategorii I soutěžila za školu ZŠ Pohořská  tyto děvčata: Aneta Němcová (v soutěži jednotlivců 2.místo), Eliška Kubínková (7.místo) a Anita Firouzi (14.místo). V této kategorii závodilo 22 závodnic. Jako družstvo se děvčata umístnila na 2.místě.

V kategorii II soutěžila za školu ZŠ Komenského tyto děvčata: Natálie Ostašová (1.místo), Dominika Selivanová (6.místo), Štěpánka Botková (14.místo) a Pavlína Kelnarová (16.místo). V této kategorii závodilo 25 závodnic. Jako družstvo se děvčata umístnila na 2.místě.

V kategorii IV soutěžila za školu ZŠ Komenského tyto děvčata: Sophia Lustigová (1.místo), Kateřina Schacherlová (5.místo), Marie Balážová (8.místo) a Nellie Lustigová (13.místo). V této kategorii závodilo 21 závodnic. Jako družstvo se děvčata umístnila na 2.místě.

Kategorie I-III končí na krajském finále, dále se už v soutěži nepostupuje, do republikového finále postupují jenom kategorie IV a V. Naše děvčata postupují z 2.místa, držte jim palce v sobotu 7.4. na finále v Praze.

Blahoželáme našim závodnicím k pódiovému umístění a děkujeme všem za předvedené gymnastické výkony v tomto závodě. 

Moc děkujeme šikovným klukům a holkám ze ZŠ Petřkovice a zvlásť pak organizátorce závodu, paní Mgr.Gabriele Hynek, za bezvadnou přípravu a průběh tohoto organizačně velice náročného závodu, za krásne ceny a možnost závodit v prostorách gymnastické tělocvičny GK Vítkovice. 

Výsledky najdete v sekci "Výsledky", fotky a videa v naší fotogalerii na rajčeti.