Krajské finále AŠSK v Paskově 30.3.2016

05.04.2016 21:14

30.3.2016 jsme se zúčastnili Krajského finále ve sportovní gymnastice AŠSK v Paskově, závodu, jenž byl velice dobře organizačně připraven v hezké a prostorné tělocvičně v místní základní škole.

Protože je to soutěž škol, rozdělili jsme děvčata do družstev podle toho, jestli jsou žačkami Komenské školy nebo Pohořské školy (toto jejich rozdělení najdete u výsledkových listin v sekci „Výsledky“). 

Družstva si pak Pohořská škola doplnila z řad „negymnastek“ dle vlastního uvážení. Děvčata z Pohořské školy doprovázel trenér nového oderského oddílu sportovních gymnastů – kluků, pan Marcel Vlček.

V kategoriích ZŠ (1.-9.třída ZŠ) se závodí v TROJBOJI – prostná, hrazda, přeskok.

Družstva můžou být 3-4 členná, do závodu družstev bodují vždy 3 nejlepší závodnice družstva.

Jako u všech závodů byla nejpočetnější skupinou kategorie Mladší žákyně I (1-3.třída), kde jsme měli 3 družstva za ZŠ Komenského a 1 družstvo za ZŠ Pohořská.  

Celkem v této kategorii závodilo 44 děvčat (11 družstev).

V soutěži jednotlivců tuhle kategorii mezi silnou konkurencí s přehledem vyhrála naše Republiková přebornice ČASPV 2015 Natálie a hned za ní se umístily Dominika (2.místo) a Kristýna (5.místo). Děvčata jako družstvo vystoupily na bednu nejvyšší.  Skvělý výkon, děvčata!!

V soutěži jednotlivců se jich „držela“ i jejich oddílová parťačka Rozálie, která obsadila 7.místo.

Výsledky našich benjamínků, kteří se na závodech ještě „oťukávají“ a již se jeví, že jdou dobrou cestou, najdete v sekci „Výsledky“, případně u každé závodnice v jejím políčku v sekci „naše gymnastky“. DĚVČÁTKA, BYLY JSTE MOC ŠIKOVNÉ :-)

V kategorii Mladší žákyně II (4.-5.třída ZŠ) si v konkurenci 24 závodnic svoje výkony porovnaly Nellie (11.místo), Kateřina (14.místo) a Adéla (17.místo).

V kategorii Starší žákyně III (6.-7.třída ZŠ) v konkurenci 24 závodnic (6 družstev) náš oddíl zastupovala Nikola, která tuto kategorii vyhrála. Výborně :-)

Ostatní děvčata jsme „ostaršily“ a místo ve své kategorii závodily v kategorii Starší žákyně IV se staršími děvčaty (8.-9.třída ZŠ, ročníky 2002 až 1999). V této kategorii závodilo 25 děvčat (6 družstev). Věkový rozdíl byl v tomto případě patrný a tak si naše děvčata měla možnost vyzkoušet závodit s o rok až čtyři roky zkušenějšími závodnicemi. Navzdory tomuto handicapu obsadila Sophia 3.místo v jednotlivcích a spolu s Marií (7.místo), Karolínou (8.místo) a Pavlou (14.místo) se jako družstvo umístily na 3.místě v soutěži družstev. Spolu s nimi závodící oddílová parťačka Johana se umístila hned za Pavlou na 15.místě.

VŠEM DĚVČATŮM TÍMTO DĚKUJEME ZA VZORNOU REPREZENTACI NAŠEHO ODDÍLU, SVÉ ŠKOLY A MĚSTA ODRY.

Vaši trenéři :-)

Fotografie ze závodu najdete v sekci "Fotogalerie".