Krajské finále AŠSK ve Frýdku-Místku 29.3.2017

29.03.2017 19:05

Ve středu 29.3.2017 jsme se zúčastnili Krajského finále ve sportovní gymnastice konaného pod Asociací školních sportovních klubů na gymnáziu Petra Bezruče ve Frýdku-Místku. Z důvodu velké nemocnosti u mladších závodnic jsme v soutěži měli jenom dvě družstva v kategorii I a dvě družstva v kategorii III. A ani v silné konkurenci registrovaných děvčat se naše závodnice neztratily – v obou kategoriích máme mistryně Moravskoslezského kraje díky Natálii Ostašové a Sophii Lustigové.

 

V kategorii I soutěžilo jedno družstvo za ZŠ KOMENSKÁ ODRY (ve složení Natálie Ostašová, Dominika Selivanová a Romana Klimková) a druhé za ZŠ POHOŘSKÁ ODRY (ve složení Rozálie Janošová, Aneta Němcová, Eliška Kubínková a Anita Firouzi Hai). Děvčata se umístila následovně:

Titul mistryně Moravskoslezského kraje pro rok 2017 v kategorii I a zlatou medaili za 1.místo si v kategorii I nenechala vzít a potvrdila vítězství z minulého roku z Paskova Natálie, hned za ní o 0,25 bodu si stříbrné 2.místo a titul 1.vicemistryně Moravskoslezského kraje pro rok 2017 rovněž z minulého roku potvrdila Dominika a Romanka jako benjamínek mezi zkušenými závodnicemi obsadila 15.místo. Nicméně v soutěži družstev jimi dosažený součet bodů rovněž vynesl děvčata na 1.místo v soutěži družstev a ZŠ KOMENSKÁ si odnesla titul Mistryň Moravskoslezského kraje pro rok 2017 v soutěži družstev v kategorii I. Děvčata soutěžící za ZŠ POHOŘSKOU si taky vystoupila na bednu a to hned za kolegyněmi z Komenské a domů si odnesly stříbrné medaile za soutěž družstev (individuální umístění v soutěži jednotlivců bylo – Aneta skvělé 4.místo, hned za ní Rozálie 6.místo, Eliška 10.místo a Anita 17 místo) a staly se tak 1.vicemistryněmi Moravskoslezského kraje v kategorii I pro rok 2017. V této kategorii se soutěže zúčastnilo 36 závodnic a celkem 9 družstev.

 

V kategorii III soutěžila za ZŠ KOMENSKÉHO ODRY dvě družstva, družstvo ODRY „B“ ve složení Karolína Balážová (23.místo), Pavla Horáková (24.místo) a Adéla Vavrošová (10.místo) se umístilo na 6.místě a družstvo ODRY „A“ ve složení Sophia Lustigová (1.místo a titul Mistryně Moravskoslezského kraje pro rok 2017 v kategorii III), Nellie Lustigová (7.místo), Marie Balážová (8.místo) a Kateřina Schacherlová (11.místo) 2.místo v soutěži družstev a staly se tak 1.vicemistryněmi Moravskoslezského kraje pro rok 2017 v kategorii III.

V této kategorii soutěžilo 31 závodnic a celkem 8 družstev.

Soutěž pro kategorie I-III končí na krajích, do republikového finále postupují závodnice a závodníci z kategorií IV-V.

 

Vítězkám a všem „nahoře“ umístěným moc blahopřejeme!

VŠEM DĚVČATŮM DĚKUJEME ZA SKVĚLOU REPREZENTACI NAŠEHO ODDÍLU, NAŠEHO MĚSTA A SVÝCH ŠKOL!

 

Výsledky najdete v sekci "Výsledky". Fotografie ze závodu najdete v naší fotogalerii na rajčeti, viz "Fotogalerie-nová".