Krajské závody v Paskově 2022

04.05.2022 17:25

V měsíci dubnu letošního roku jsme se zúčastnili v téměř plné sestavě již tradičních postupových závodů v gymnastickém čtyřboji. Na hrazdě, přeskoku, kladině a akrobacii jsme se snažili ukázat to nejlepší, co v danou chvíli umíme a co jsme natrénovali.

Ke slavnostnímu zahájení nás nastoupilo pouze 70, z toho 5 chlapců. Jsme ale rádi, že se po dlouhé pauze tradice opět rozběhly podle řádu a věříme, že to bude pokračovat i nadále.

V kraji už má náš ODERSKÝ oddíl jméno a na naše výsledky můžeme být právem pyšní. Mám-li celkový výsledek shrnout, dopadli jsme následovně:

V kategorii NEJSTARŠÍ jsme měli pouze 1 ženu a to MARII BALÁŽOVOU. Ta si zasoutěžila sama se sebou a tudíž si odvezla zlatou medaili a titul přebornice kraje.

IV. KATEGORII reprezentovaly pouze 2 naše stálice, protože už více jich nemáme. NATÁLIE OSTAŠOVÁ vyhrála a ANETA NĚMCOVÁ skončila na 2. místě se ztrátou necelého bodu.

Ve III. KATEGORII jsme poskládali celý 4členný tým, který se umístil na stříbrné pozici s naprostou vítězkou DANIELOU NGUYENOVOU. Dalšími členkami družstva byly: VIKTORIE FOJTÍKOVÁ, ELEN VÁLKOVÁ a VERONIKA LEVOVÁ.

BARBORA CELTOVÁ a VERONIKA MARTINÁSKOVÁ reprezentovaly KATEGORII II, ale tentokrát to na stupně vítězů nestačilo.

V NEJMLADŠÍCH ZÁVODNICÍCH jsme mohli vytvořit družstva dvě. Tříčlenné družstvo tvořily: ZUZANA KONRÁDOVÁ, ZUZANA AMBROŽOVÁ a ZOJA ZEMÁNKOVÁ. Domů si odvezly bronzový týmový post. Do čtyřčlenného týmu jsme postavili BEATU KAROLOVOU, ZUZANU LEVOVOU, ADÉLU MACIGOVOU a KAROLÍNU JUŘÍČKOVOU. Společně si děvčata vybojovala 2. místo.

Proč ale nepostupujeme do republikového kola?

Protože krajský výbor vypsal podmínku, že postupuje POUZE vítězný tým. Dříve platilo, že postupují 4 nejlepší závodnice napříč oddíly. V republikovém kole totiž reprezentujeme nejen své město, ale i svůj kraj. Takže máme sice 3 krajské vítězky a jednu stříbrnou, ale zůstáváme doma. Tak snad příště.

                                                                                                                                                                                                                      Lenka Rudolfová