Soustředění 2013

19.08.2013 09:16

Den 1

Po "ahoj", "ahoooj", "ahooooooooj" a "čáááu" jsme se pustily bez ostychu do toho.
Rozběhy byly formou dynamických her a překážkových úkolů, pak následoval strečink a zjištění, jak je kdo na tom po více jak měsíční přestávce. Příjemné počasí nás vytáhlo ven a následoval venkovní 3kolový okruh terénem, hřištěm a schody. Po obědě jsme se přesunuly do tělocvičny a trénovaly obratnost na dětmi velice oblíbené překážkové dráze.
Hned první den děti zabíraly na 100% v souznění s mottem : „pot, krev a slzy“. Tedy bylo všechno kromě těch slz, na Ty nebyl čas. Odřená kolínka mluví o houževnatosti některých našich bojovnic.)

Den 2

Sraz před školou neprobíhal formou "Ahoj!", případně "Čáááu!" apod., ale padala jedna jediná otázka: "Bolí Tě nohy?" Takže včerejší přípravná fáze zafungovala. Ráno začalo strečinkem (opět "au, moje nohy..!") ale úspěšně jsme se protáhly až do fáze "jo, dobrý, už to jde..."  Aby nohy nezahálely následovaly běhy po schodech k posilování nohou i kotníků. Trénink doplnily různé formy běhů. Pak proběhl již ze včerejška oblíbený 3kolový okruh terénem, hřištěm a schody. Ještě jsme před obědem stihly zahrát hru na kradení kolku a holkám zas přibyly další bodíky.
Po obědě jsme jako půlhodinovou siestu zařadily hru "stát-rostlina-zvíře-povolání".
Pak jsme se vrátily do tělocvičny na koberec, kde jsme si prošly některé základní gymnastické rozcvičení. A objevily jsme krásy pohybu se švihadlem ;-D
Následovala oblíbená překážková dráha, mírně pozměněná oproti včerejšku.
Téměř každý pohyb byl bedlivě střežen a hodnocen. A ano, rozdávalo se i sladké energetické nakopnutí :-)
Zjistily jsme, že holky mají špatnou taktiku hodu, takže, jen tak mimochodem, následoval rychlý minikurz správného zacházení s míčkem při pohybu vrhu vpřed (za účelem dosažení co největšího počtu bodů a zvýšení si skóre)  :-)
Čas běžel, tak jsem se přesunuly na dětské hřiště, kde holky na horolezecké věžičce ručkovaly z bodu A do bodu B a opět na čas a opět za body, což způsobilo, že i děvčata, která si myslela, že to nezvládnou dokázala zabojovat a úkol zvládla každá. No, uvidíme zítra, jak bude vypadat pozdrav ("Co ruce, bolí Tě ruce?")  :-D

Den 3

Sraz před městským koupalištěm. Rozcvička a krátká rozplavba, pak cvičení pro zahřátí. Následoval plavecký závod a opět zahřátí a protažení svalů. Přesun na fotbalový stadion a běhy s hromadným startem. Po obědě a poobědní pauze následovaly dymanické hry a kruhový posilovací trénink spojený se strečinkem na protažení svalů. Nemohly jsme vypustit tolik oblíbený 3kolový crossový běh. Ukončením bylo ručkování na čas, kdy zabojovala i ta děvčata, která si myslela, že to nezvládnou. Samozřejmě, že to krásně zvládla všechna.
 

Den 4

Vzhůru do pedálů! Hned z rána rozcvička - výšlap na Dobešov - pod pracovním názvem "dobytí Severního pólu". Některá děvčata byla sama překvapena, že to dokážou, na oběd jsme se vrátily a všem moc chutnalo :-D
Po oběde byla naplánovaná trasa, sice bez převýšení, ale delší, v místě destinace nanuková odměna a po návratu do Oder tachometr ukazoval hezkých a hlavně poctivě za ten den odšlapaných 38km.

Den 5

Ráno rozcvička a 2 kolečka kolem školy na zahřátí pro strečink. Následovalo silové cvičení a opět protažení svalů. Po obědě a po následovné povinné (a našim neustále pohybu chtivým týmem nevítané ;-D ) krátké siestě následovala kolečka kolem školy. Návrat do tělocvičny a hry na posilování kotníků, dynamiky pohybu.

Jak již bylo v předcházejícím textu vzpomenuto, veškeré aktivity byly denně hodnoceny formou měření času/délky/aktuálního umístění jednotlivce/umístění skupiny apod. po všech úkolech a zapisovány ke konečnému vyhodnocení na konci soustředění. Holt, velice silná motivace podat co nejlepší výkon :-)  Preběhlo vyhodnocení celého týdne s výběrem některých disciplín a dosažených časů a předání diplomů a vybojovaným umístěním. Pak už jenom procházka do města a sladká tečka za sportovně stráveným prázdninovým týdnem.

Takže už jenom prožít poslední dva týdny prázdnin a hurá na trénink!

Všedokumentující fotografické materiály najdete v sekci "Fotogalerie".

P.S.: VŠICHNI SE UŽ TĚŠÍME NA NOVOU GYMNASTICKOU SEZONU 2013/2014!!!