Úspěch našich děvčat na Republikovém finále ČASPV ve sportovní gymnastice v Doubí 2015!

17.05.2015 16:40

Máme rovnou DVĚ PŘEBORNICE ČESKÉ REPUBLIKY VE SPORTOVNÍ GYMNASTICE ČASPV PRO ROK 2015 a to v kategoriích Mladší žákyně I a Starší žákyně III !!

 

Přebornicí České Republiky ve sportovní gymnastice ČASPV pro rok 2015 v kategorii Mladší žákyně I se stala NATÁLIE, Přebornicí ČR ve sportovní gymnastice ČASPV pro rok 2015 v kategorii Starší žákyně III se stala SOPHIA, BLAHOPŘEJEME K TOMUTO FANTASTICKÉMU ÚSPĚCHU!!

 

V kategorii Mladší žákyně I (ročník 2006 a mladší) soupeřilo 61 závodnic, NATÁLIE obsadila 1.místo, KIKI obsadila 19. místo a DOMINIKA 37. místo. Děvčata ale cvičila skvěle, hlavní rozhodčí na prostných nám ale neuznala akrobatickou řadu složenou z přemetu stranou+přemet vzad zvolna a "doplatila" na to právě děvčata Kiki a Domča, která by jinak při skvěle provedeném cvičení obsadila Kiki 6. místo a Dominika 29.místo. Moc nás to mrzelo, ale děvčata mají celou závodní budoucnost ještě před sebou a své místo "na bedně" jich při jejich pilné tréninkové přípravě nemůže minout. Jako družstvo se umístnily na 5.místě z počtu 19 soutěžních družstev.

 

V kategorii Mladší žákyně II (ročník 2005-2004) soupeřilo 53 závodnic, PAVLA obsadila 8. místo, NELLIE 17.místo a KATEŘINA 26.místo. Jako družstvo se umístnily na 6. místě z počtu 16 soutěžních družstev.

 

V kategorii Starší žákyně III (ročník 2003-2002) soupeřilo 54 závodnic, SOPHIA obsadila 1.místo, MARIE 13.místo, NIKOLA 24.místo a KÁJA, která soutěžila v družstvu s naším přátelským oddílem sportovní gymnastiky ve Frýdku - Místku obsadila 35.místo. Jako družstvo se družstvo našeho oddílu umístilo na 2. místě z počtu 16 družstev a oddíl Frýdku-Místku, kde hostovala Kája na 9. místě.

 

U všech kategoriích jsme při výběru cvičebních prvků na všech nářadích "nešli na jistotu" s jednoduchšími gymnastickými prvky, ale naplňujeme vizi oddílu a do soutěží volíme těžší prvky a jejich obtížnost pořád zvyšujeme.

 

Naše děvčata svými výsledky přispěla k opětovnému úspěchu celého Moravskoslezského kraje z minulého roku, kdy družstva našeho kraje v SOUTĚŽI KRAJŮ zvítězila a tento rok si opět odváží "domů na Moravu" velký Putovní pohár ČASPV, který dnes "připutoval" do Oder a pro veřejnost bude k vidění na 4. ročníku Oderského poháru ve sportovní gymnastice dne 12.12.2015, kde se představí všechny oddíly, které k tomuto fantastickému úspěchu přispěli. 

VŠEM NAŠIM DĚVČATŮM A TAKY DĚVČATŮM A KLUKŮM Z MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE BLAHOPŘEJEME!!!