VIII. ročník oderského poháru

28.04.2022 15:30

V březnu letošního roku se uskutečnil VIII. ročník oderského poháru, kterého se zúčastnilo celkem 108 dívek a 9 chlapců z Oder, Opavy, F-M, Krnova, Rožnova a slovenského Kelčova. Oderský tým čítal celkem 33 gymnastek. Představily se i nejmenší a nové holčičky a to hned v úvodu společnou sestavičkou.

Kategorii nejmladších s ročníkem 2015 a méně reprezentovalo celkem 18 holčiček. Z našeho týmu soutěžila Laura Polony, Kateřina Balážová a Karolína Szajnová. Nejlépe se umístila Laura a to na 4. místě a Kačka na místě 5., a obě získaly ve twinteamu (soutěž dvojic) bronzovou medaili.

Za mladší žákyně I, ve které závodilo celkem 24 dívek, z našeho týmu závodila Zuzana Levová s umístěním na 7. místě, Zuzana Konrádová s umístěním na místě 8. a Beáta Karolová, která získala 9. místo.

Za mladší žákyně II soutěžilo celkem 33 dívek. Z našeho týmu se nejlépe umístila Bára Celtová, která skončila na 13. místě.

V kategorii starší žákyně III závodilo celkem 14 děvčat a absolutní vítězkou se stala naše Daniela Nguyenová. Viky Fojtíková získala nepopulární medaili "bramborovou" a Elen Válková skončila jako 6.

Poháry a ovace jsme sklízeli až v kategorii starší žákyně IV. Zlatý oderský pohár získala Natálie Ostašová a stříbro si odnesla Aneta Němcová. Obě vyhrály soutěž i v twinteamu.

Současnou nejstarší gymnastkou a jedinou v kategorii ženy byla naše Marie Balážová, která i po dvouleté covidové přestávce, kdy byly tělocvičny uzavřené, dokázala tělo vrátit do formy.

 

Současná politicko-společenská situace se také nabízí ke konání "dobrých skutků". Proto i náš ODDÍL rozhol, že výtěžek z dobrovolného vstupné a veškerou útratu v baru věnujeme na transparentní účet pro potřeby ukrajinských uprchlíků, které jsme přijali v Odrách. Na účet jsme mohli DÍKY vám všem (pekařkám maminkám, MŠ Heřmanice, silným mužským pomocníkům,...) vložit krásných 20.000,-Kč.